Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

SIBILOI – národní park

ibiloi National Park leží na severovýchodním břehu jezera Turkana v severní Keni. Park se rozkládá na ploše 1 570 km2 a obsahuje některé ze světově nejvýznamnějších paleontologických a archeologických nalezišť. Už samotná tato skutečnost je pro mnohé milovníky archeologie důvodem, proč se vydat právě do tohoto národního parku.

Sibiloi byl vyhlášen národním parkem roku 1973, a to hned ze dvou důvodů. Jednak vláda dbala na to, aby byly ochráněny významné lokality fosilie, jednak měl zajistit bezpečí pro divokou zvěř a zachovat přírodu, která národní park obklopuje, v co nejvíce nedotčeném stavu. V současné době je Sibiloi také na seznamu světového dědictví UNESCO.

Sibiloi National Park je lemován nádhernou krajinou, která Vám takřka vyrazí dech. Jedná se totiž o ojedinělou kombinaci panoramat, jezer, savan i lesů. Domov tady proto našli zvířata všeho druhu. Na své si v parku přijdou jak hroši a krokodýli, tak i zebry, šakali, gepardi, lvi, kachny, plameňáci, obrovské želvy a nebo racci. Jakmile se tedy budete procházet po Sibiloi, budete mít zaručeně pocit, že jste se ocitli v samotném ráji.

Do národního parku se lze dopravit opět dvěma způsoby. V první řadě můžete brázdit keňskou silnici automobilem, ale pokud pobýváte v centru veškerého dění, v Nairobi, doporučujeme Vám spíše krátký přelet nad divočinou v letadle. Vzdálenost 800 kilometrů přeci jen není zas tak úplně zanedbatelná.

Možnost ubytování se vyskytuje i v případě Sibiloi National Park. Máte hned tři možnosti, kde budete moct strávit noc. Je možné přespat přímo v parku, kde jsou k dispozici stanové tábory, dále pak můžete složit hlavu v menších domcích, které mají veškeré nezbytné vybavení a v neposlední řadě si mohou dobrodružné povahy zdřímnout v některém z kempů. Park je otevřen po celý rok a v případě zájmu Vám bude přidělen i průvodce. Není tedy pochyb o tom, že v Sibiloi National Park zažijete skutečně jedinečné okamžiky!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist