Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Pompeje

Nejznámější město, jenž bylo zničeno v roce 79 výbuchem Vesuvu. Pompeje byli objeveny archeology v roce 1594, ale samotné vykopávky začaly až v roce 1748. Bylo třeba odklidit sedmimetrovou vrstvu popela, kterým bylo město v minulosti pohřbeno.

Jednalo o velice bohaté a rozvinuté město, o čemž svědčí mnoho honosných staveb, jejichž torza se zachovaly do dnešních dnů. Budov je zde k navštívení opravdu hodně a budete-li si chtít vše pořádně prohlédnout a projít, věnujte návštěvě aspoň jeden den a počítejte se značnou únavou.

Do komplexu vykopávek se vstupuje hlavní branou Porta Marina (od 8:30 do 19:00). Jakmile branou projdete, ocitáte se téměř v jiném světě a můžete si začít vychutnávat atmosféru bývalého slavného města. Při návštěvě budete procházet skrz a kolem nejrůznějších budov, sloužících v minulosti jako divadla, hospody, obytné domy, chrámy a mnoho dalšího. Je těžké vyzdvihnout jaké památky jsou úchvatnější než jiné. Každá má totiž něco originální a zajímavého, co stojí za zhlédnutí.

Například v Teatro Grande si můžete prohlédnout zachovalé hlediště pro téměř pět tisíc diváků. Ve Stabiánských lázních je zase dobře vidět celé zařízení, včetně tří hlavních bazénu na různě teplou vodu. Další kapitolou jsou zdejší vily, potvrzující fakt, že v nich žili nejbohatší lidé tehdejší doby. Překrásné mozaiky lze obdivovat v domě Vettiů, jenž vlastnili dva bohatí bratři. V domě Loreia Tiburtina je zase překrásná zahrada se sloupořadím, vodními kanály, fontánami a dalším zahradním zařízením. Jedním z nejvzácnějším městských pokladů je Villa dei Misterie, kde je ve freskách zachyceno zasvěcení ženy při uctívání boha plodnosti Dionýsa.


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist