Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Cestovní třídy v letadle

Jak asi většina z Vás tuší, existují tři základní druhy cestovních tříd.
V tomto článku si o každé z nich povíme bližší informace a samozřejmě nezapomeneme zmínit výhody či nevýhody, které plynou z cestování v té které třídě.

Pokud se tedy chystáte v nejbližších dnech cestovat letadlem, bedlivě čtěte následující řádky.

První třída – „First Class“

Jedná se o nejluxusnější třídu pro cestování, a to jak ve vzduchu, tak i na zemi. Komfort a luxus, jenž je spojen s cestováním právě v této třídě, Vás však obvykle přijde na nemalé peníze. Letenka First Class Vás totiž s největší pravděpodobností bude stát několikanásobně více, než by tomu bylo v případě klasické letenky. Ovšem, kompenzací budiž fakt, že First Class letenka Vám umožňuje vstup do First Class salónků, které má k dispozici daná letecká společnost, a to vždy před a po letu. Výhodou je, že si v těchto salóncích můžete v neomezené míře vychutnat luxusní pokrmy i drinky.

Pokud počítáte s tím, že si u nízkonákladových společností dopřejete let první třídou, budeme Vás muset zklamat. Stejně tak klasické letecké společnosti nabízí let první třídou pouze u dálkových letů.

Pokud se budete rozhodovat, zda si pořídit letenku do First Class či do Business Class, mějte na paměti, že ve First Class budete mít o 25-30 cm více místa na nohy, Vaše sedadlo bude o 3-5 cm širší a k dispozici budete mít také elektronické polohování sedadla pomocí speciálního ovladače. Dále si můžete dopřát také špičkový catering, více soukromí či vybavení v podobě pyžama, spodního prádla, oční masky nebo hygienických potřeb.

Tato třída je obvykle umístěna v přední části letadla a od ostatních tříd je oddělena závěsem.

Obchodní třída – tzv. „Business Class“

Jedná se o druhou nejvyšší cestovní třídu, která je provozována soukromými leteckými společnostmi. Letenka Business Class obvykle stojí dvojnásobek Economy Class letenky. Mezi hlavní výhody této třídy oproti Economy Class je především dvojnásobné místo na nohy, o 5-10 cm širší sedadlo, polohovací sedadla, zásuvky pro notebook, kvalitní catering či vybavení v podobě ponožek či oční masky.

Turistická třída – tzv. „Economy Class“

Tato třída je u všech leteckých společností považována za nejnižší cestovní třídu. I přesto je tato třída u cestujících velmi oblíbená, a to především díky své dostupnosti. Je třeba také zdůraznit, že míra vybavení a komfortu Economy Class je u různých leteckých společností diametrální.

Velkou výhodou turistické třídy je, že je vybavena velkým množstvím sedadel a také kvalita nabízeného jídla a pití je poměrně dobrá. Pokud tedy nepožadujete vyloženě luxus a speciální služby, nic nebrání tomu, abyste si pořídili letenku právě do turistické třídy.



 
Tagy: ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist