Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Dovolená s dětmi u moře

Každý rodič nám dá jistě za pravdu, že není nic krásnějšího, než dovolená s dětmi u moře. Rodina má příležitost strávit společné chvíle plné dobrodružství, radosti a vzájemné blízkosti. Jenže, aby byla dovolená s dětmi u moře bezchybná, je třeba dobře zvážit destinaci a náplň jednotlivých dnů.

O tom, jak vybrat vhodný zájezd, naplánovat zajímavý program pro děti a čemu se vyvarovat, aby se dovolená s dětmi u moře nestala fiaskem, si povíme právě dnes!


Idylická dovolená s dětmi u moře byla v minulosti tabu. Doba ale naštěstí pokročila a většina destinací dbá na to, aby nabídla komfort také svým nejmladším návštěvníkům. Co všechno tedy zvážit, aby byla dovolená s dětmi u moře ťip ťop?

Veškeré plány je třeba částečně podřídit věku dětí. Od toho se odvíjí nejen výběr destinace, ale také volba dopravního prostředku, jímž se na dovolenou vydáte. Cestování s menšími dětmi totiž není vůbec snadné. Odborníci se ale shodují, že nejvhodnější je auto. Naopak hromadné dopravní prostředky nedoporučují vůbec, neboť zde jen stěží udržíte přiměřenou teplotu a čerstvý vzduch. Budete-li chtít letět letadlem na dovolenou s dětmi u moře, nezapomeňte si dát do pusy bonbón. Kojenci se mají při vzletu a přistání kojit nebo jim dát napít z láhve.

Jak již bylo řečeno, aby byla Vaše dovolená s dětmi u moře bezchybná, není radno podcenit ani výběr destinace. Při rozhodování je vhodné zvážit nejen ubytování, ale také volnočasové aktivity, jenž je možné tady absolvovat. Dovolená s dětmi u moře se totiž může proměnit v hořkou vzpomínku v okamžiku, kdy se děti začnou nudit a zlobí.

Výhodou je, že většina destinací počítá také s malými návštěvníky. Jestliže se ubytujete v hotelu či penzionu, je běžné, že za děti do 2 let neplatíte. V případě starších dětí pak lze očekávat nejrůznější slevy a bonusy. Pokud však na dovolenou nejedete na „vlastní pěst“, ale zvolili jste cestovní kancelář, je běžné, že ubytování je zahrnuto již v ceně letenky. Plusem je i to, že mezi „standard“ většiny hotelů a penzionů se řadí tzv. animační programy. Děti se tedy rozhodně nudit nebudou!

Ideální dovolená s dětmi u moře se dá zažít v mnoha evropských destinacích, které jsou obvykle útočištěm právě pro rodiny s dětmi. Vyhlášené je například Chorvatsko a Bulharsko. Děti se zde jistě vydovádí na písečných plážích, kde mohou běhat bosé a také stavit hrady a nebo si hrát s bábovičkami. Pro podobné aktivity je v Chorvatsku ideální pláž ve Staré Novalji či Čista Plaža mezi Novaljou a Kolanem. Větší dítka naopak mohou zažít skvělé chvilky na skluzavkách, šlapadlech či v kajacích. Soukromí nabízí také pláže v okolí města Pag, které se pyšní velkými tobogány. Vězte, že dovolená s dětmi u moře v Chorvatsku bude nezapomenutelná pro všechny z Vás!

Perfektní dovolená s dětmi u moře na Vás čeká také v Bulharsku! Těšit se zde můžete na dlouhé písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, vodní a zábavní parky, které ocení především děti, i na dechberoucí architekturu, která okouzlí zase dospělé! Tomu se říká pohádková dovolená s dětmi u moře, co říkáte?

A na závěr nám dovolte pár rad a tipů. Pokud máte malé děti ve věku do 7 let, je dobré vyhnout se dlouhým procházkám a „obrážení“ památek. Děti totiž podobně laděné výlety neocení a budou Vám to dávat zřetelně najevo. Dopřejte jim raději zážitek v podobě plavby na lodi, potápění ponorkou a nebo je vezměte na některou z vodních atrakcí. Vězte, že v jejich očích budete nejúžasnější rodiče na světě.

Samozřejmě nezapomeňte na pravidelný pitný režim, pokrývku hlavy a přibalte si s sebou také opalovací krém – nezapomenutelná dovolená s dětmi u moře je již nadosah!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: ,



Zatím 1 komentář k článku “Dovolená s dětmi u moře”

  1. 2officiate 12.01.2022 v 22:17

    1articles


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist