Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Wellness na Mauriciu

Snad každý z nás, a to bez výjimky, jezdí na dovolenou především za odpočinkem. Je tedy záhodno, abyste právě na dovolené dopřáli svému tělu i duši ten pravý a ničím nerušený odpočinek. Jak toho dosáhnout? První možností je samozřejmě povalovaní na slunci, protože i to nám může dodat řádnou dávku energie. Pokud ale chcete být trochu nápaditější a nebojíte se poznat nepoznané, určitě vám doporučujeme wellness na Mauriciu.

Máte se na co těšit!

Mauricius se řadí mezi ty ostrovy, které se snaží akceptovat a podporovat aktuální trendy. Asi nikoho tedy nepřekvapí, že podporuje resorty, které se zabývají wellness procedurami. Za poslední léta v tomto ráji tedy vyrostlo mnoho specializovaných rezortů. V nich si můžete dopřát řadu relaxačních procedur, které jsou ovlivněny jak zdejšími ozdravnými technikami a metodami, tak technikami, které se osvědčily po celém světě. Na co konkrétně se můžete těšit?

Ajurvéda – Ajurvédská masáž

Nejprve například na proslulé asijské ajurvédské masáže. Jejich podstatou je to, že působí zároveň jak na krevní, tak nervový a lymfatický systém. Pomáhají v těle zharmonizovat tři tělesné šťávy, které jsou v ajurvéde známé jako vítr (vatha), žluč (pitta) a sliz (kapha). Masáž pak má nastolovat rovnováhu mezi třemi základními principy – základ (sattva), aktivita (radžas) a setrvačnost, nehybnost (tamas).

Ajurvédská masáž je vysoce relaxační a harmonizační. Přivádí nás do klidu a uvolnění. Po masáži se proto člověk cítí uvolněně a odpočatě. Ajurvéda mimo jiné přispívá také k zastavení stárnutí, redukci vrásek, obnovuje svalový tonus či přispívá k pohyblivosti kloubů. Trpíte-li tedy některou z uvedených neduh, neváhejte a masáž co nejdříve vyzkoušejte! Masáž může být rovněž realizována pomocí kreolských prostředků, které vznikají ze zdejších bylinek a květin.

Aromaterapie

Velké popularitě se na Mauriciu těší i takzvaná aromaterapie. Jde v podstatě o cílené používání esenciálních olejů za účelem udržení fyzické, emocionální a duševní pohody. Aromaterapeuti dokonce tvrdí, že dokáží léčit takřka každou nemoc a mohou být nápomocny i při léčení záludných nemocí, jakými jsou napříkad deprese, zlost či stres. Dopřejte si tedy tuto voňavou proceduru na Mauriciu také vy, nebudete litovat!

Mauritius Spa Therapy

Na ostrově je populární také jedinečná Mauritius Spa Therapy. Ta pojímá člověka jako pojítko mezi matkou přírodou a reálným světem. Tato terapie se vyznačuje silnými relaxačními a také antistresovými účinky.

Le Pouce head therapy

Dále je zde populární Le Pouce head therapy, která spočívá v tom, že se přikládají kameny na různé reflexní části hlavy a pomocí tepla pozitivně ovlivňují činnost mozku. Terapie je aplikována na vlasovou část hlavy a k těmto účelům jsou používány tradiční mauricijské čadičové kameny, jenž se nahřívají ve slané vodě. Masáž trvá zhruba 25 minut.

Pereybére body therapy

Za zmínku určitě stojí i Pereybére body therapy, což je tradiční mauricijská masáž, která se v mnoha směrech podobá havajské masáži. Jako masážní prostředek jsou používány 100% mořské řasy smíchané s kokosovým olejem. Blahodárné účinky této kombinace na pokožku pocítilo už i původní kreolské obyvatelstvo.

Le Morne spiritual body therapy

A jako poslední si uvedeme Le Morne spiritual body therapy. Jedná se o léčebně-očistnou terapii, jejíž součástí je peeling s mořskou solí. Po zábalu následuje uklidňující masáž s aromaterapeutickými oleji. V závěru masáže je pak na tělo nanesen krém s bambuckým máslem na revitalizaci pokožky. Pokud tedy toužíte po skutečném odpočinku, mauricijské wellness procedury jsou to pravé ořechové pro vás!


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist